USA-tur – dag 6

I går var jeg som tidligere beskrevet til optagelse på The Tonight Show, og på dag 6 havde jeg bestemt mig for, at jeg igen ville forsøge at komme til en tv-optagelse, og denne gang skulle det være på talkshowet Conan.

Conan O’Brien havde igennem mange år været vært på “The Late Show” på tv-kanalen NBC og overtog derefter i en kort periode i år værtsjobbet på “The Tonight Show” efter Jay Leno var holdt op, men pga. nogle formentlig primært politiske beslutninger fra NBC’s side blev han fyret, og Jay Leno kom tilbage. O’Brien gik i kontraktuelt hi i et halvt års tid, og primært pga. hans yngre alder, hans brug af de nye medier og hans noget mere moderne stil, havde han bygget sig en stor skare af yngre fans bag sig, som var med til at sikre at han kunne vende tilbage med sit eget nye talkshow “Conan” på tv-kanalen TBS i starten af november, og det er netop dette program, jeg ville til optagelse på.

Klokken 10 blev der uddelt standy-by-billetter i en parkeringsbygning uden for Warner Brothers-studerne i Burbank, og med sådan én i hånden kunne jeg møde op igen ved 13-tiden og være heldig at få byttet den med en rigtig billet, forudsat at der ikke dukkede nok folk op, som havde skaffet sig billetter på forhånd. Det gjorde der ikke, så jeg kom til min store glæde ind. Desværre har Warner Brothers endnu mere strikse regler end NBC, så der må overhovedet ikke medbringes kameraer eller mobiltelefoner på studieområdet. Lige som dagen før måtte jeg derfor hele vejen tilbage på hotellet for at aflevere mine ting og så vende tilbage, men det var umagen værd, for det var en fantastisk oplevelse, jeg fik.

Inden optagelsen gik i gang varmede en kvik stand-up-komiker publikum op, og derefter spillede husorkestret et par sange, mens de forskellige sangere i orkestret gik rundt blandt publikum, og hornblæserne løb rundt oppe på scenen. Derefter kom medværten Andy Richter på scenen og introducerede værten Conan O’Brien til et stort bifald. Derefter gik tv-optagelsen i gang, og lige som på Tonight Show blev hele programmet optaget i ét hug uden at man lavede noget om undervejs.

På denne dag havde husorkestret gæsteguitarist på: Intet mindre end Slash, som fyrede den af på en Gibson Les Paul under næsten alle de sange, som blev spillet undervejs. Conans monolog var som altid sjov og halvvejs improviseret, og den efterfølgende sketch var også ganske morsom. Her truede han på gebrokkent finsk med repressalier, hvis ikke hans program bliver vist i Finland. Der er en længere historie bag dette, den går tilbage til hans dage som vært på The Tonight Show og bunder i, at nogle af hans fans på et tidspunkt gjorde opmærksom på, at han lignede Finlands kvindelige statsminister, som han dengang tog over for at besøge. Hans nye program bliver åbenbart ikke vist i Finland nu, og det havde nogle af hans finske fans klaget over, derfor lavede han sketchen.

Under det nummer, som i hvert program spilles under rulleteksterne, sang Conan et vers, som han åbenbart gør hver dag, men det er så langt henne i sangen, at det aldrig kommer med i tv, det var derfor kun til ære for publikum.

Efter optagelsen kunne man blive kørt hen til forretningen “Central Perk”, som er opkaldt efter (og formentlig ligner) cafeen fra komedieserien Friends. Her kunne man købe souvenirs og drikke en kop kaffe, og derinde faldt jeg over nogle blu-ray-bokse, som jeg meget gerne ville have, men der manglede desværre én i serien, som var udsolgt, og da jeg heller ikke har god plads i kufferten, valgte jeg ikke at købe dem. Efterfølgende har jeg fundet ud af, at boksene var sindssygt billige, og da jeg nok skal have dem før eller siden alligevel, ærgrer jeg mig nu over, at jeg ikke købte dem.

Alt i alt var det dog en ganske underholdende dag.

Der er ikke så mange billeder fra denne dag, da jeg som nævnt ovenfor ikke kunne have hverken kamera eller mobil på mig det meste af tiden. Her er dog et par stykker. Det komplette galleri kan ses her.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.