Lav dine egne computereventyr med BASIC

Lav dine egne computereventyr med BASICEndnu et projekt er blevet færdiggjort, og dette har ligget og ventet i ca. 3½ år. Det drejer om en indskanning af bogen “Lav dine egne computereventyr med BASIC”, som er skrevet af Niels Søndergaard og udgivet i 1985. Bogen kan stadig findes på enkelte biblioteker, men ellers er den umulig at opdrive. Hvis du får lyst til at læse i den, kan du hente den her:

Hent bogen (PDF, 150 dpi, 59 MB) (version 2, 4.7.2018)

Hvis du har lyst til at spille nogen af spillene i bogen, er her en kort forklaring af, hvad du skal gøre, hvis du har en Windows-PC:

Alt efter hvilket spil du vil køre, skal du skrive følgende:

For at spille "Huset med de ti rum", skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "HUSET",8

For at spille "Det mystiske rumskib", skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "RUMSKIB",8

For at spille "På skattejagt i Amazonlandet", skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "SKATTEJAGT",8

For at spille "Huset med de ti rum" inkl. korttegning, skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "HUSET+KORT",8

For at spille "Faraos skat", skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "FARAOS SKAT",8

For at spille "Mordet i den lukkede boks", skal du indtaste følgende i emulatoren og trykke Enter:

LOAD "MORDET",8

Efter et stykke tid er spillet hentet, og emulatoren skriver READY. Derefter skal du skrive RUN og trykke på Enter, så starter spillet. Når du er færdig, kan du nulstille emulatoren ved at trykke Alt-R, og derefter kan du evt. prøve et andet af spillene. For at finde ud af, hvad du skal gøre i spillene, er du nødt til at læse i bogen.

For at få spillene til at køre på C64 har det været nødvendigt at lave nogle få ændringer. De fleste af forklaret i bogen, men et par få andre er ikke. Du kan læse en komplet liste over ændringer her. Programmerne burde være indtastet fejlfrit, da de er holdt op mod en OCR-udgave af bogen.

Disclaimer: Det er ikke min intention at træde nogen over tæerne ved at lægge disse dokumenter på nettet. Offentliggørelsen her har kun til formål at gøre en gammel bog, som ikke længere kan købes, tilgængelige for de fans, der stadig ønsker at læse den.