HD-remaster af “Sonny Soufflé Chok Show”

Her er en kort omtale af HD-restaureringen af den kultdyrkede tv-serie “Sonny Soufflé Chok Show” af Wikke & Rasmussen.

Jeg har tidligere skrevet om HD-restaureringer af Matador og Riget, så jeg går ikke i detaljer denne gang, men skriver blot lidt om den nye beskæring og ændringer, som jeg har bemærket.

“Sonny” er formentlig blevet restaureret ud fra de originale filmnegativer, som jeg ud fra detaljerigdommen i den nye version vil vurdere er 16mm. Den nye beskæring er mindre end tidligere, så der er mere synligt af billedet. Billedformatet er 1:37:1 (1480×1080 i 2K).

Den gamle og den nye beskæring kan ses i billedet herunder. Bemærk, at den gamle overspilning var en smule warpet, så det er umuligt at lægge de to billeder præcist oveni hinanden. Jeg har forsøgt at matche hjørnerne.

I billederne nedenfor kan du scrolle og se forskellene.

Uden at have den nye serie fra ende til anden, har jeg dog alligevel opdaget tre markante ændringer i den nye version.

For det første er sekvenserne med “Brdr. Bisp” ikke længere præsenteret i bredformat. Baggrunden for den ændring kender jeg ikke, men det undrer mig, at man har gjort det. Beskæringen tydeliggjorde skiftene til og fra “Brdr. Bisp”, som er den film/serie, som hovedpersonen og hans far ser i fjernsynet i “Tannhäuser”.

Den anden ændring er fjernelsen af titlen “Bdr. Bisp på nye eventyr”, som vises i starten af pølsevognsscenen.

Man har også valgt at fjerne de indebrændte undertekster, hvor pølsemanden taler. Selvom man slår undertekster til på DRTV, er oversættelsen udeladt. Så fremover står det hen i det uvisse for seeren, hvad det er, pølsemanden siger.

Jeg er meget tilfreds med kvaliteten på den nye version. Detaljerigdommen er stor og farverne troværdige. Men de ændringer, jeg har beskrevet ovenfor, bryder jeg mig ikke om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.