Ole Kibsgaard på Øbro bibliotek

I formiddags havde ca. 20 unger og nogen få pædagoger/forældre sat sig til rette på puder og i stole på Øbro Bibliotek på Jagtvej for at se og høre Ole Kibsgaard underholde i anledning af “Syng dansk”-dagen. Jeg tillod mig samtidig at tage en god time fri fra arbejdet og kigge forbi, og det var bestemt en god ide. Det er fantastisk at se Ole underholde på den måde han gør – med charme, humor, engagement, og alligevel helt nede på jorden.

Underholdningen var en blanding af sange, som blev sunget og fremført på guitar, samt en del tryllekunster – også et par, jeg ikke havde set ham fremføre før. Ole lod i dag hans alter ego, den pukkelryggede Hergott Spiegelhauer (husker jeg rigtigt, Ole?), fremføre tricket med tørklæderne og andet godt ud af ærmet.

“Sætliste”:

  1. Navnesangen (Ole, Mavis, Vitus og alle)
  2. Andreas sang
  3. Kajs sang
  4. Jeg gik mig over sø og land (Hoppeland, danseland, frø-land og mariehøne-land)
  5. Se min kjole (Lilla, rød, blå og alle farver)
  6. Bøvse-prutte-sangen
  7. Bakke-snagvendt-sangen
  8. “Farvel-sang”

Den sidste sang var muligvis den samme titel-løse sang, som blev fremført af Ole og Karla på Pantomime-teatret for et par uger siden – et show jeg stadig skylder at skrive en anmeldelse af. Måske kommer den meget snart.

Showet varede ca. 45 minutter og lod til at være en fornøjelse for både Ole, børn, forældre og – ja, mig. Jeg blev sgu en lille Jan på 4 år igen, der jeg sad dér – ene voksne mand uden egne børn – og følte sig lidt til grin.

De gyldne øjeblikke i dag var:

Jeg har hjemme i frø-ø land,
frø-ø land, frø-ø land
og alle de som frø-ø kan
de har hjemme i frø-ø land

og

Se min kjole, den er lilla som spritterens snude.
Alt hvad jeg ejer, det er lilla som den.
Det er fordi jeg elsker alt det lilla
og fordi en dranker er min ven

Jeg tager forbehold for fejl i citaterne, da de er taget fra hukommelsen.

One thought on “Ole Kibsgaard på Øbro bibliotek

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.