HD-remaster af “Sonny Soufflé Chok Show”

Her er en kort omtale af HD-restaureringen af den kultdyrkede tv-serie “Sonny Soufflé Chok Show” af Wikke & Rasmussen.

Jeg har tidligere skrevet om HD-restaureringer af Matador og Riget, så jeg går ikke i detaljer denne gang, men skriver blot lidt om den nye beskæring og ændringer, som jeg har bemærket.

“Sonny” er formentlig blevet restaureret ud fra de originale filmnegativer, som jeg ud fra detaljerigdommen i den nye version vil vurdere er 16mm. Den nye beskæring er mindre end tidligere, så der er mere synligt af billedet. Billedformatet er 1:37:1 (1480×1080 i 2K).

Den gamle og den nye beskæring kan ses i billedet herunder. Bemærk, at den gamle overspilning var en smule warpet, så det er umuligt at lægge de to billeder præcist oveni hinanden. Jeg har forsøgt at matche hjørnerne.

I billederne nedenfor kan du scrolle og se forskellene.

Uden at have den nye serie fra ende til anden, har jeg dog alligevel opdaget tre markante ændringer i den nye version.

For det første er sekvenserne med “Brdr. Bisp” ikke længere præsenteret i bredformat. Baggrunden for den ændring kender jeg ikke, men det undrer mig, at man har gjort det. Beskæringen tydeliggjorde skiftene til og fra “Brdr. Bisp”, som er den film/serie, som hovedpersonen og hans far ser i fjernsynet i “Tannhäuser”.

Den anden ændring er fjernelsen af titlen “Bdr. Bisp på nye eventyr”, som vises i starten af pølsevognsscenen.

Man har også valgt at fjerne de indebrændte undertekster, hvor pølsemanden taler. Selvom man slår undertekster til på DRTV, er oversættelsen udeladt. Så fremover står det hen i det uvisse for seeren, hvad det er, pølsemanden siger.

Jeg er meget tilfreds med kvaliteten på den nye version. Detaljerigdommen er stor og farverne troværdige. Men de ændringer, jeg har beskrevet ovenfor, bryder jeg mig ikke om.

Robinson Crusoe Reference Sheet

I just received the board game Robinson Crusoe Collector’s Edition and the first thing that struck me was a reference sheet so small that it requires super-human vision to read. I have reformatted the sheet to standard paper sizes so you can print it in a size that is readable.

Download here: A4 version US letter version

I’m not affiliated with Portal Games with no copyright infringement intended. Made available for personal use without monetary gain.

Japanese Railways LEGO promotional sets

This post serves to document the six promotional LEGO sets released in Japan in 2022. They were part of a stamp rally celebrating the JR East 150th anniversary.

Update: 8 February, 2024: These sets are rumored to have started to show up elsewhere, e.g. the Wooden Duck in a Danish toy store in 2024. So they cannot in general be considered Japan exclusive sets.

Please note that these sets seem to be identical to the small builds found in LEGO set 11021.

I do not have full details on all six sets because I have only found three of them. For the other three I only have part of the set name taken from photos available eBay and from a Japanese flea market web site.

The sets are:

6422232: Wooden Duck (also rumored to have shown up as a Danish toy store promo in 2024)
6422233: Royal Carriage*
6422234: Fabuland Elephant
6422235: Galaxy Explorer
6422236: Police Station
6422237: Pineapple ???

* = name is guessed from partial name and model look.

For documentation purposes, I save the two photos here (I was not able to obtain permissions from the owners of the photos). If you know more about these sets, don’t hesitate to comment here. 🙂

I have made some 3D renders of three the sets I have found:


Last image is not a complete render like the others (MecaBricks render is down).

Instructions (click for lage image):
No sound from your Denon receiver?

I just bought a Denon AVC-S660H and set it up with my speakers and all devices. There was fine sound during all the tests, but after setup was over there was no sound in the speakers from neither of my sources. The troubleshooting guide in the user manual didn’t help.

I had to find the answer in a random YouTube Video: Go to the HDMI Setup in the Video menu and disable HDMI Control. Boom!

Note: This solution may work for other Denon receivers as well, but it may not resolve your issue.

UN-Coolrunner

Jeg har lige afsluttet en kommunikation med Coolrunner (som i øvrigt er i gang med at pisse en masse penge væk på at rebrande sig selv som Homerunner) på en sag, hvor deres underleverandør Bring har lavet min pakke om til en pap-pandekage, og de nægter at erstatte de to uåbnede LEGO-æsker fra pakken, fordi de mener, at skader på min vares emballage er undtaget af deres paragraffer*, selvom der er tale om samlerobjekter. De mener samtidig også, at jeg skulle have sendt pakken indkapslet i en tyk metalkasse, så den ikke kan køres over.

Hvis du gider at spilde din tid, som de har spildt min i flere uger nu, så læs mit svar og se, hvorfor jeg fra d.d. ikke længere tilbyder mine kunder billige pakkeleverancer via Coolrunner.

Jeg kan ikke tro, at I kan fraskrive jer retten til at påkalde jer den paragraf, når der er tale om samlerobjekter, hvor en uåbnet, ubeskadiget indpakning er den del af helheden. Den uåbnede æske udgør er størstedelen af varens værdi uanset hvad jeres (evt. din personlige) mening måtte være. Men gider jeg bruge mere tid på det? Nej.

Så når I nu anbefaler mig at gøre noget andet, så gør jeg simpelthen det, at jeg holder op med at bruge Coolrunner. Brings service er på nuværende tidspunkt på højde med det, DAO var, da I i sin tid skiftede væk fra dem. Bring tæver pakkerne og gør efterfølgende med dem, hvad de har lyst til, og at blive kastet frem og tilbage mellem jer og jeres underleverandør for at slippe for ansvar er blevet normal kundeoplevelse. Det ser jeg både selv og hører fra andre. Og flere af mine kunder klager samtidig over fejlleveringer, ekstreme leveringstider og manglende information på e-mail og sms om levering. Og alt, hvad I har til overs for det, er allerhøjst en beklagelse. Jeg har efterhånden så meget løbende kommunikation med jeres kundeservice pga. alle mulige problemer, at det spilder for meget af min tid, og jeg gider simpelthen ikke mere.

Jeres aktuelle rebranding er IKKE en kundevenlig løsning på alle de problemer, der er. Kig gerne på jeres konkurrent GLS. Jovist, det koster noget mere, men der er ikke noget pis med dem. Hurtig levering, ingen fejlleverancer, ingen beskadigede pakker, ingen forsikringssager. Ingen spild af tid på kundeservice.

Så slut herfra.

Paragraffens ordlyd er i øvrigt: “3.8 Tab som ikke erstattes.
d) Kosmetiske skader der ikke påvirker genstandens brugsværdi og skader på pakkens ydre eller indre emballage (uanset om genstandens værdi er forringet som følge af beskadigelse af den orginale emballage).”

HD-remaster af “Riget”

Ifm. lanceringen af opfølgeren (3. sæson) af Lars von Triers TV-serie “Riget” har man lavet en restaurering (HD-remaster) af de første to sæsoner. Denne artikel dokumenterer overordnet de ændringer, der er lavet. Der kan være andre ændringer, som ikke er beskrevet her.

Billedformat

Den originale version blev oprindeligt sendt i TV, da DR sendte i PAL-format, og blev sidenhen udgivet på DVD. Serien er optaget med 25 billeder i sekundet og udsendtes derfor i progressiv 576i, dvs. i praksis 576p. Billedet fremstod med små, sorte kanter i top og bund. Formatet var derfor ca. 1,4:1, men så man billedet på et gammeldags billedrørsfjernsyn, som aldrig viste hele billedet, eller på et fladskærms-tv, som i mange tilfælde også laver små beskæringer af billedet, fremstod billedsiden som ren 4:3-format (1,33:1).

Originalversion fra dvd-udgaven – klik for stor udgave

Af én eller grund fremstod billedet en smule forvrænget, da det var strakt i højden, dvs. cirkler i billedet fremstod en smule ovale, og personerne blev en smule tyndere. Nedenstående billede sammenligner det lodrette stræk i forhold til den nye version. Bemærk, at tallerkenerne, som står oprejst, er ovale i den originale version.

Sammenligning af lodret strækning – træk for at sammenligne

I den nye version har man skannet de originale filmnegativer i 2K eller højere for at kunne lave en HD-version. Den lodrette strækning af billedet er forsvundet, og man har valgt en anden beskæring af negativet. Der er fjernet lidt af toppen og lidt mere af bunden, til gengæld har man medtaget mere i siderne. Dermed kommer billedet til at fremstå i ren 16:9-format (1,78:1). Nedenstående billeder viser sammenligning af den originale og nye beskæring, som lader til at være næsten konsekvent. Dog har jeg bemærket, at billedet under rulleteksterne er beskåret anderledes. Her har man ikke taget af toppen, men kun bunden (se længere nede i artiklen).

Original version (i rød ramme) – klik for stor udgave

Ny version (i rød ramme) – klik for stor udgave

Farve, kontrast og skarphed

Det ser umiddelbart ud til, at den nye version har fået ændret farvegløden, som fremstår lidt mere rødlig, og de hvide farver fremstår nu som hvide og ikke gule.

Sammenligning af farver – træk for at sammenligne

Derudover er der også en bedre kontrast, så der nu kan ses flere skygger end tidligere. Den gamle version fremstod også voldsomt uskarp, så selvom jeg ikke har set den nye version i SD, så burde den også fremstå skarpere end originalversionen.

Sammenligning af kontrast – træk for at sammenligne

Ændringer af grafiske elementer og rulletekster

De grafiske elementer i introen er blevet genskabt, så de så vidt muligt ligner de gamle.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Rulleteksterne er også lavet om, og de starter lidt tidligere og slutter lidt før. Hastigheden er muligvis også en smule anderledes.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Slutbillederne er også lavet om.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Disclaimer: Jeg har ikke noget med serien at gøre. Jeg er udelukkende en tv-, film- og tekniknørd, og intentionen med dette blogindlæg er at dokumentere 2022-restaureringen af serien. Dette nødvendiggør offentliggørelse af billeder fra ellers copyrightet materiale, hvilket jeg håber, at rettighedshaverne vil se fornuften i.

Bring skuffer fælt

Jeg bringer hermed et indlæg fra en gæsteblogger (Karina):

Bring skulle levere en pakke fra mig til Tyskland (via CoolRunner, som derfor officielt er deres kunde).

Jeg fik i december at vide fra CR, at Bring havde beskadiget min pakke, så de bad om dokumentation for indhold og værdi. Det fik de, og jeg spurgte til, hvad der var sket.

CR svarede tilbage, at Bring havde 30 dage til at behandle sagen. Imens kunne jeg se på trackingen, at der stod noget med deviation og damage, og at modtager ville få information ved levering.

Jeg skrev til modtageren, men hun havde intet hørt – og gjorde det heller aldrig.

I går fik jeg til gengæld en mail fra CR, at nu var sagen afsluttet, og jeg ville modtage penge på min konto indenfor 2-4 hverdage.

Jeg skrev tilbage, at jeg virkelig manglede noget information for, hvad var der sket med min pakke???

CR skrev tilbage, at de ville forhøre Bring, og ikke så længe efter lød svaret, at pakken var røget på gulvet og blevet kørt over af en truck.

Jeg spurgte ind til, hvad der var sket med indholdet for ja, den ene ting var da godt nok en Lego-figur, der nok ikke kunne tåle at blive kørt over, men en del af indholdet var altså et lille ca 4×4 cm stykke stof, og jeg havde meget mine tvivl, at det kunne gå i stykker ved at blive kørt over. Jeg spurgte, om ikke jeg kunne få de smadrede dele?

Svaret tilbage var, at det kunne man ikke. Når pakken var erklæret ødelagt, og pengene sat til refusion, ville pakken blive destrueret.

Jeg har så i dag haft fat i både CR og Bring, for jeg mener absolut ikke, det er nogen af dem, der kan tillade sig at beslutte, at MIN ejendom skal destrueres, fordi de vurderer det ødelagt.

At jeg ikke som minimum får billeder af den ødelagte forsendelse, er simpelthen ikke i orden, men jeg eller modtager burde selvfølgelig få tingene i hånden, og så er det op til en af OS at vurdere, hvorvidt indholdet er ødelagt eller ej.

Kundeservice hos Bring vil dog ikke have noget med mig at gøre, fordi deres kunde er CR. De ville ikke engang undersøge, om destrueringen af pakken kunne stoppes. Men jeg kunne da sende dem en klage.

CR skriver bare tilbage, at sådan er Brings retningslinjer, og det er udenfor deres indflydelse.

Det var helt klart sidste gang, jeg brugte CR, og begge firmaer får en dårlig anmeldelse på TrustPilot.

Byggevejledninger til bl.a. Bilkas maskotter

Bilka har ifm. byggeevents i 2019 og 2020 uddelt nogle små LEGO-sæt. Byggevejledningerne til disse sæt er umiddelbart ikke tilgængelige nogen steder, så jeg har valgt at lægge dem her i håbet om, at det ikke træder nogen over tæerne og kan komme til gavn for byggere og samlere.

Will:
Willer:
Billie (som LEGO har stavet “Billy”):
Kamille:
Mr. Mystique:
Blue:
Trophy (6385428 from LEGO Store):

CD-ROM image for LEGO Cybermaster (set 8482)

Here you may download an ISO image that you can burn to a CD-R disc or mount/use directly in your operation system (supplemental software may be required). This software is possibly identical to the software that comes with set 8483 which is repackaged Cybermaster set containing the same pieces.

Version 1.0, 4113056-DK (Danish)

Link to download (may require creation of account at Mega.nz)

Notes:

  • The software contained on the CD will only work with certain operation systems (details unknown).
  • Building instructions for the set can be found under the “shared/build” folder as Quicktime Movies (player software required).

Disclaimer: This page is not affiliated with LEGO. The disc image is provided for historical purposes only so that fans and collectors can still use this product that has not been available for purchase since the late 1990’s.

Do not sell to

After expericencing fraudulent buyers on eBay and BrickLink, I’ll keep this list as a warning to others. I can of course prove my accusations made below.

Fraudulent payments made (forced refund by PayPal):

Skye (Alexander) Anastasion
234 N 1000 W
West Bountiful
UT 84087
USA