Japanese Railways LEGO promotional sets

This post serves to document the six promotional LEGO sets released in Japan in 2022. They were part of a stamp rally celebrating the JR East 150th anniversary.

Update: 8 February, 2024: These sets are rumored to have started to show up elsewhere, e.g. the Wooden Duck in a Danish toy store in 2024. So they cannot in general be considered Japan exclusive sets.

Please note that these sets seem to be identical to the small builds found in LEGO set 11021.

I do not have full details on all six sets because I have only found three of them. For the other three I only have part of the set name taken from photos available eBay and from a Japanese flea market web site.

The sets are:

6422232: Wooden Duck (also rumored to have shown up as a Danish toy store promo in 2024)
6422233: Royal Carriage*
6422234: Fabuland Elephant
6422235: Galaxy Explorer
6422236: Police Station
6422237: Pineapple ???

* = name is guessed from partial name and model look.

For documentation purposes, I save the two photos here (I was not able to obtain permissions from the owners of the photos). If you know more about these sets, don’t hesitate to comment here. 🙂

I have made some 3D renders of three the sets I have found:


Last image is not a complete render like the others (MecaBricks render is down).

Instructions (click for lage image):
No sound from your Denon receiver?

I just bought a Denon AVC-S660H and set it up with my speakers and all devices. There was fine sound during all the tests, but after setup was over there was no sound in the speakers from neither of my sources. The troubleshooting guide in the user manual didn’t help.

I had to find the answer in a random YouTube Video: Go to the HDMI Setup in the Video menu and disable HDMI Control. Boom!

Note: This solution may work for other Denon receivers as well, but it may not resolve your issue.

UN-Coolrunner

Jeg har lige afsluttet en kommunikation med Coolrunner (som i øvrigt er i gang med at pisse en masse penge væk på at rebrande sig selv som Homerunner) på en sag, hvor deres underleverandør Bring har lavet min pakke om til en pap-pandekage, og de nægter at erstatte de to uåbnede LEGO-æsker fra pakken, fordi de mener, at skader på min vares emballage er undtaget af deres paragraffer*, selvom der er tale om samlerobjekter. De mener samtidig også, at jeg skulle have sendt pakken indkapslet i en tyk metalkasse, så den ikke kan køres over.

Hvis du gider at spilde din tid, som de har spildt min i flere uger nu, så læs mit svar og se, hvorfor jeg fra d.d. ikke længere tilbyder mine kunder billige pakkeleverancer via Coolrunner.

Jeg kan ikke tro, at I kan fraskrive jer retten til at påkalde jer den paragraf, når der er tale om samlerobjekter, hvor en uåbnet, ubeskadiget indpakning er den del af helheden. Den uåbnede æske udgør er størstedelen af varens værdi uanset hvad jeres (evt. din personlige) mening måtte være. Men gider jeg bruge mere tid på det? Nej.

Så når I nu anbefaler mig at gøre noget andet, så gør jeg simpelthen det, at jeg holder op med at bruge Coolrunner. Brings service er på nuværende tidspunkt på højde med det, DAO var, da I i sin tid skiftede væk fra dem. Bring tæver pakkerne og gør efterfølgende med dem, hvad de har lyst til, og at blive kastet frem og tilbage mellem jer og jeres underleverandør for at slippe for ansvar er blevet normal kundeoplevelse. Det ser jeg både selv og hører fra andre. Og flere af mine kunder klager samtidig over fejlleveringer, ekstreme leveringstider og manglende information på e-mail og sms om levering. Og alt, hvad I har til overs for det, er allerhøjst en beklagelse. Jeg har efterhånden så meget løbende kommunikation med jeres kundeservice pga. alle mulige problemer, at det spilder for meget af min tid, og jeg gider simpelthen ikke mere.

Jeres aktuelle rebranding er IKKE en kundevenlig løsning på alle de problemer, der er. Kig gerne på jeres konkurrent GLS. Jovist, det koster noget mere, men der er ikke noget pis med dem. Hurtig levering, ingen fejlleverancer, ingen beskadigede pakker, ingen forsikringssager. Ingen spild af tid på kundeservice.

SĂĄ slut herfra.

Paragraffens ordlyd er i øvrigt: “3.8 Tab som ikke erstattes.
d) Kosmetiske skader der ikke pĂĄvirker genstandens brugsværdi og skader pĂĄ pakkens ydre eller indre emballage (uanset om genstandens værdi er forringet som følge af beskadigelse af den orginale emballage).”

HD-remaster af “Riget”

Ifm. lanceringen af opfølgeren (3. sæson) af Lars von Triers TV-serie “Riget” har man lavet en restaurering (HD-remaster) af de første to sæsoner. Denne artikel dokumenterer overordnet de ændringer, der er lavet. Der kan være andre ændringer, som ikke er beskrevet her.

Billedformat

Den originale version blev oprindeligt sendt i TV, da DR sendte i PAL-format, og blev sidenhen udgivet på DVD. Serien er optaget med 25 billeder i sekundet og udsendtes derfor i progressiv 576i, dvs. i praksis 576p. Billedet fremstod med små, sorte kanter i top og bund. Formatet var derfor ca. 1,4:1, men så man billedet på et gammeldags billedrørsfjernsyn, som aldrig viste hele billedet, eller på et fladskærms-tv, som i mange tilfælde også laver små beskæringer af billedet, fremstod billedsiden som ren 4:3-format (1,33:1).

Originalversion fra dvd-udgaven – klik for stor udgave

Af én eller grund fremstod billedet en smule forvrænget, da det var strakt i højden, dvs. cirkler i billedet fremstod en smule ovale, og personerne blev en smule tyndere. Nedenstående billede sammenligner det lodrette stræk i forhold til den nye version. Bemærk, at tallerkenerne, som står oprejst, er ovale i den originale version.

Sammenligning af lodret strækning – træk for at sammenligne

I den nye version har man skannet de originale filmnegativer i 2K eller højere for at kunne lave en HD-version. Den lodrette strækning af billedet er forsvundet, og man har valgt en anden beskæring af negativet. Der er fjernet lidt af toppen og lidt mere af bunden, til gengæld har man medtaget mere i siderne. Dermed kommer billedet til at fremstå i ren 16:9-format (1,78:1). Nedenstående billeder viser sammenligning af den originale og nye beskæring, som lader til at være næsten konsekvent. Dog har jeg bemærket, at billedet under rulleteksterne er beskåret anderledes. Her har man ikke taget af toppen, men kun bunden (se længere nede i artiklen).

Original version (i rød ramme) – klik for stor udgave

Ny version (i rød ramme) – klik for stor udgave

Farve, kontrast og skarphed

Det ser umiddelbart ud til, at den nye version har fået ændret farvegløden, som fremstår lidt mere rødlig, og de hvide farver fremstår nu som hvide og ikke gule.

Sammenligning af farver – træk for at sammenligne

Derudover er der ogsĂĄ en bedre kontrast, sĂĄ der nu kan ses flere skygger end tidligere. Den gamle version fremstod ogsĂĄ voldsomt uskarp, sĂĄ selvom jeg ikke har set den nye version i SD, sĂĄ burde den ogsĂĄ fremstĂĄ skarpere end originalversionen.

Sammenligning af kontrast – træk for at sammenligne

Ændringer af grafiske elementer og rulletekster

De grafiske elementer i introen er blevet genskabt, sĂĄ de sĂĄ vidt muligt ligner de gamle.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Rulleteksterne er også lavet om, og de starter lidt tidligere og slutter lidt før. Hastigheden er muligvis også en smule anderledes.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Slutbillederne er ogsĂĄ lavet om.

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Original version – klik for stor udgave

Ny version – klik for stor udgave

Disclaimer: Jeg har ikke noget med serien at gøre. Jeg er udelukkende en tv-, film- og tekniknørd, og intentionen med dette blogindlæg er at dokumentere 2022-restaureringen af serien. Dette nødvendiggør offentliggørelse af billeder fra ellers copyrightet materiale, hvilket jeg håber, at rettighedshaverne vil se fornuften i.

Bring skuffer fælt

Jeg bringer hermed et indlæg fra en gæsteblogger (Karina):

Bring skulle levere en pakke fra mig til Tyskland (via CoolRunner, som derfor officielt er deres kunde).

Jeg fik i december at vide fra CR, at Bring havde beskadiget min pakke, så de bad om dokumentation for indhold og værdi. Det fik de, og jeg spurgte til, hvad der var sket.

CR svarede tilbage, at Bring havde 30 dage til at behandle sagen. Imens kunne jeg se pĂĄ trackingen, at der stod noget med deviation og damage, og at modtager ville fĂĄ information ved levering.

Jeg skrev til modtageren, men hun havde intet hørt – og gjorde det heller aldrig.

I går fik jeg til gengæld en mail fra CR, at nu var sagen afsluttet, og jeg ville modtage penge på min konto indenfor 2-4 hverdage.

Jeg skrev tilbage, at jeg virkelig manglede noget information for, hvad var der sket med min pakke???

CR skrev tilbage, at de ville forhøre Bring, og ikke så længe efter lød svaret, at pakken var røget på gulvet og blevet kørt over af en truck.

Jeg spurgte ind til, hvad der var sket med indholdet for ja, den ene ting var da godt nok en Lego-figur, der nok ikke kunne tĂĄle at blive kørt over, men en del af indholdet var altsĂĄ et lille ca 4×4 cm stykke stof, og jeg havde meget mine tvivl, at det kunne gĂĄ i stykker ved at blive kørt over. Jeg spurgte, om ikke jeg kunne fĂĄ de smadrede dele?

Svaret tilbage var, at det kunne man ikke. Når pakken var erklæret ødelagt, og pengene sat til refusion, ville pakken blive destrueret.

Jeg har så i dag haft fat i både CR og Bring, for jeg mener absolut ikke, det er nogen af dem, der kan tillade sig at beslutte, at MIN ejendom skal destrueres, fordi de vurderer det ødelagt.

At jeg ikke som minimum får billeder af den ødelagte forsendelse, er simpelthen ikke i orden, men jeg eller modtager burde selvfølgelig få tingene i hånden, og så er det op til en af OS at vurdere, hvorvidt indholdet er ødelagt eller ej.

Kundeservice hos Bring vil dog ikke have noget med mig at gøre, fordi deres kunde er CR. De ville ikke engang undersøge, om destrueringen af pakken kunne stoppes. Men jeg kunne da sende dem en klage.

CR skriver bare tilbage, at sĂĄdan er Brings retningslinjer, og det er udenfor deres indflydelse.

Det var helt klart sidste gang, jeg brugte CR, og begge firmaer fĂĄr en dĂĄrlig anmeldelse pĂĄ TrustPilot.

Byggevejledninger til bl.a. Bilkas maskotter

Bilka har ifm. byggeevents i 2019 og 2020 uddelt nogle små LEGO-sæt. Byggevejledningerne til disse sæt er umiddelbart ikke tilgængelige nogen steder, så jeg har valgt at lægge dem her i håbet om, at det ikke træder nogen over tæerne og kan komme til gavn for byggere og samlere.

Will:
Willer:
Billie (som LEGO har stavet “Billy”):
Kamille:
Mr. Mystique:
Blue:
Trophy (6385428 from LEGO Store):

CD-ROM image for LEGO Cybermaster (set 8482)

Here you may download an ISO image that you can burn to a CD-R disc or mount/use directly in your operation system (supplemental software may be required). This software is possibly identical to the software that comes with set 8483 which is repackaged Cybermaster set containing the same pieces.

Version 1.0, 4113056-DK (Danish)

Link to download (may require creation of account at Mega.nz)

Notes:

  • The software contained on the CD will only work with certain operation systems (details unknown).
  • Building instructions for the set can be found under the “shared/build” folder as Quicktime Movies (player software required).

Disclaimer: This page is not affiliated with LEGO. The disc image is provided for historical purposes only so that fans and collectors can still use this product that has not been available for purchase since the late 1990’s.

Do not sell to

After expericencing fraudulent buyers on eBay and BrickLink, I’ll keep this list as a warning to others. I can of course prove my accusations made below.

Fraudulent payments made (forced refund by PayPal):

Skye (Alexander) Anastasion
234 N 1000 W
West Bountiful
UT 84087
USA

Download fra DRTV, DR Bonanza og Dansk Kulturarv

Opdatering 7.5.2022: DRs streaming er blevet opdateret, så lyden sendes som en separat stream. Man vil derfor skulle hente to streams og selv sætte dem sammen. Det er en smule mere kompliceret og bliver måske dækket i dette opslag ved en senere lejlighed.

Jeg vil gerne starte med at understrege, at artiklen her ikke er en opfordring til ulovlig kopiering af tv-programmer, men udelukkende handler om at skaffe sig mulighed for at se de allerede licensbetalte programmer fra dr.dk, hvis man som jeg ikke kan benytte de muligheder, DR stiller til rĂĄdighed.

Der er vigtige, opdaterede informationer i forneden.

Har du som jeg har en ældre medieafspiller tilsluttet til dit TV, som ikke understøtter afspilning fra DR’s net-tv (DRTV), DRs Bonanza-arkiv og Dansk Kulturarv? I sĂĄ har jeg her en løsning som gør, at du ogsĂĄ kan se programmerne pĂĄ dit fjernsyn alligevel. Du skal dog sikkert være lidt af en nørd for at kunne komme igennem nedenstĂĄende opskrift, da jeg ikke pensler alting ud i detaljer, da det vil være alt for stort arbejde.

Du skal bruge:

1) En moderne webbrowser som fx Firefox, Chrome eller Edge.
2) Browser-udvidelsen Video DownloadHelper.
2) En (Linux-) Bash-shell med adgang til at kalde programmet “wget”.
3) Bash-scriptet “download-m3u8.sh”

Punkt 1 kræver, at du enten kan logge på en shell på en Linux-maskine eller fx kører Linux-værktøjerne Cygwin under Windows.

Punkt 2 hjælper dig til at findes adressen på den video, du skal hente.

Punkt 3 er et Bash-shell-script, som du kan hente herfra (sidst opdateret 31.7.2018). Det er ét, jeg selv har skrevet, og det er formentlig ikke jordens bedste kode, men det burde virke. Læg scriptet dér, hvor du vil køre det fra.

For at downloade en DRTV- eller Bonanza-udsendelse skal du gĂĄ ind pĂĄ den side, hvor videoafspilleren for det pĂĄgældende program vises. SĂĄ bør Video DownloadHelper-ikonet blive farvet, og hvis du klikker pĂĄ det, kan du klikke pĂĄ den udgave af videoen, som du ønsker, og dernæst klikke “Kopier URL”, hvorefter URL’s ligger i din udklipsholder.

Punkt 4: Gå dernæst over i din Bash-shell og kør den følgende kommando:

./download-m3u8.sh url program.ts

hvor du erstatter “url” med indholdet af din udklipsholder og “program.ts” er navnet pĂĄ den fil, udsendelsen skal gemmes i. Dernæst begynder download af programmet, og nĂĄr det er færdigt, bør du have det fulde program liggende som en MPEG4 Transport Stream (derfor endelsen .ts). Denne fil kan du efterfølgende pakke ind i en MKV-container i stedet, hvis du ønsker det.

Jeg vil gerne slutte med at understrege, at artiklen her ikke er en opfordring til ulovlig kopiering af tv-programmer, men udelukkende handler om at skaffe sig mulighed for at se de allerede licensbetalte programmer fra dr.dk, hvis man som jeg ikke kan benytte de muligheder, DR stiller til rĂĄdighed.

Opdatering 31.7.2018: Jeg har opdateret download-scriptet, sĂĄ det nu igen virker med bĂĄde DRTV og Bonanza, og nu virker det ogsĂĄ med Dansk Kulturarv – i hvert fald de videoer, som kommer fra DR.

Opdatering 19.6.2020: Jeg har opdateret download-scriptet, sĂĄ det nu igen virker med en nyere version af M3U8-formatet, som er komprimeret.

Opdatering 08.8.2021: Det lader til, at programmeg ffmpeg kan bruges som alternativ til mit script. Programmet findes til Windows og kræver blot, at man starter en kommandoprompt, hvorefter man udfører linjen

ffmpeg -i [m3u8-url] -c:v copy -c copy [fil].mp4

Det lader til at være noget lettere end at bruge mit script.

Opdatering 27.1.2023: Streamingformatet er for et stykke tid siden blevet ændret, så video og lyd sendes i to separate streams. Begge streams skal hentes og sættes sammen igen, for eksempel med ffmpeg eller mkvmerge.