Hardinger/Thorup i Galleri Gajhede

gajhede2

Det er efterhånden over en måned siden, jeg var i Skagen til koncert med Hardinger/Thorup Band, det var helt præcist den 17. juli. De to herrer er i år tilbage på banen med nyt materiale og en masse af det gamle, som de spiller til nogen af de koncerter, de afholder. Denne gang var det i Galleri Gajhede i Skagen, som jeg havde glæden ved at overvære.

I dagens anledning havde man ommøbleret en smule i bandet, da trommeslageren Klaus Menzer og guitaristen B-Joe, som ellers er faste dele i bandet, havde andre jobs. Derfor fik vi i stedet Bosse Hall Christensen på trommer og Søren Sebber på guitar. Nogen vil måske huske Bosse som én af de gamle trommeslagere i Shu-bi-dua, og det var derfor en helt speciel fornøjelse at se ham på scenen med Michael Hardinger og Jørgen Thorup, som jo også er gamle medlemmer af Shu-bi-dua. Søren Sebber er også kendt i sammenhængen, da han ofte spiller sammen med Jørgen Thorup.

Galleriet var før koncerten næsten fyldt til bristepunktet med over hundrede publikummer, hvilket var noget mere, end jeg havde regnet med. Koncerten var en fantastisk oplevelse, og den var betydeligt anderledes end min sidste Hardinger/Thorup-koncert i april. Det er dejligt, når man bliver overrasket. Et helt specielt øjeblik var, da bandet byttede instrumenter og Bosse fik lov at synge klassikerne “Jeg er fluen” og “Jeg har købt en guitar”, og jeg var også meget glad for at høre “United Steaks” som ekstranummer. Bandet blev faktisk klappet ind til at give et fjerde ekstranummer, som de måtte improvisere, da de vist ikke havde øvet mere. Det blev det gamle Shu-bi-dua-nummer “Tryk på”, og det gik over alt forventning, og selvom Hardinger inden koncerten klagede over, at hans stemme stort set var røget, gik det ganske udmærket.

Gurlierne kom desværre lidt sent i forhold til de andre publikummer, så vi var henvist til at sidde helt ude til højre i den modsatte side af Hardinger, hvor vi desværre ikke rigtig kunne høre hans guitar, som kun kom ud af guitarforstærkeren, der stod bag ham og nok kun kunne høres af de, som sad i midten og til venstre for scenen. Efter koncerten fik de fremmødte Gurlier en chance for at hænge ud med bandet og høre lidt om deres aktuelle og fremtidige planer, og der blev autograferet en trommestik, som A fik overrakt ved Jørgen Thorup-koncerten på Vesterbro i går.

Det var en ganske god oplevelse! Jeg håber stadig på, at d’herrer spiller lidt mere af deres eget materiale ved de kommende koncerter. Næste gang er den 26. september.

Sætlisten var:

1. sæt:
– Uh, baby (Hardinger/Thorup)
– Nam nam (Shu-bi-dua)
– How long (Ace)
– Sommergryder (Shu-bi-dua)
– Sorry seems to be the hardest word (Elton John)
– I saw her standing there (The Beatles)
– Coffeeville (Shu-bi-dua)
– Sultans of swing (Dire Straits)
– Alene på Mars (Hardinger)

2. sæt:
– Generatorbouillon (Shu-bi-dua)
– Min baby bor i højhus (Shu-bi-dua)
– En sang til dig (Hardinger/Thorup)
– Jeg er fluen (Shu-bi-dua)
– Jeg har købt en guitar (Shu-bi-dua)
– Snapshot af Danmark (Hardinger/Thorup)
– Crocodile rock (Elton John)
– Står på en alpetop (Shu-bi-dua)
– Gør som du vil (Thorup)
– Fed rock (Shu-bi-dua)

Ekstra:
– United Steaks (Shu-bi-dua)
– Walkmand ’09 (Hardinger/Thorup)
– Stærk tobak (Shu-bi-dua)

Ekstra-ekstra:
– Tryk på (Shu-bi-dua)

(I 2. sæt blev indskudt Jørgen Thorups solonummer “Når du ta’r herfra”, som ikke var på sætlisten, men jeg husker ikke lige hvornår det blev spillet.)

Tak til LI for koncertfoto!

hardinger-thorup-skagen-saet1

hardinger-thorup-skagen-saet2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.