Dag 3 i Chicago

Tirsdag var tredje dag i Chicago, og fra morgenstunden nåede jeg at opleve én kliche: Panseren, der skal ind og købe donuts i arbejdstiden. Jeg kunne ikke lade være med at trække på smilebåndet.

chicago3-donuts

Jeg havde intet planlagt for dagen på forhånd, men havde overvejet at prøve at finde et af deres store varehuse (deres Bilka) bare for at se, hvor store de er, men de lå for langt væk. I stedet opdagede jeg, at der lå en LEGO-forretning oppe ved Chicago-floden et par kilometer nordpå, og jeg bestemte mig så for at tage derop for at se den.

På turen nordpå kom jeg også fordi den næsthøjeste bygning i Chicago, nemlig John Hancock Tower, hvor man så vidt jeg kunne se kan komme op og gå på toppen i den fri luft. Jeg ville egentlig gerne derop, men da benene begyndte at køre rundt under mig valgte jeg alligevel at lade være. Jeg havde alligevel også været oppe i den højeste bygning dagen før.

chicago3-hancock

LEGO-forretningens udvalg var ikke vanvittig stort, men de havde mange modeller, som jeg ikke har set i andre forretninger, ogn de havde også en masse alternative produkter som fx LEGO-spisebestik, en LEGO-kagedåse og en LEGO-køkkenvægt. Forretningens medarbejdere var simpelthen en fornøjelse at møde. Aldrig har jeg i mit liv mødt så begejstrede mennesker, og de snakkede fanden et øre af, især når de fandt ud af man kom fra Denmark – The Home of LEGO. Måske hang begejstringen også sammen med, at de lige havde fået en ny model ind ad døren, som de skiftedes til at samle lidt af.

Jeg havde i forvejen bestemt mig for kun at købe en lile ting, da der er meget lidt plads i kufferten, men jeg så pludselig model 10193, som forestiller en middelalderlandsby med en masse forskellige klodser, som jeg aldrig har set før, fx den stegte kalkun og guleroden. Jeg var vild med farverne og udseendet og forelskede mig på stedet. Jeg måtte bare have den med hjem, og jeg skal nok få plads i kufferten, også selvom jeg skal lade noget af mit tøj ligge herovre. Jeg sparede i øvrigt ca. 35% (320 kroner) i forhold til prisen i Danmark.

chicago3-lego

Aftenen i går gik på indskrivning til konferencen, som jeg er tager herover for at deltage i, og velkomstreceptionen. Det passer mig udmærket, at jeg ikke skal mere på udflugt, for min venstre fod kan ikke mere. Jeg har forfodsfald, og hele dagen var den meget øm og hævet. Nu skal den have ro og fred. Måske bliver der lejlighed til lidt mere sightseeing på fredag. Der er ikke noget videre interessant på konferencen denne dag, og flyet letter først et par timer før midnat. Så måske bliver det en tur til Adler-planetariet.

I øvrigt lader det til at jeg lægger for lidt drikkepenge til stuepigerne på hotellet. Jeg havde fået at vide hjemmefra, at man skulle lægge $2 pr. nat, så i første omgang lagde jeg $3 for at være flink. På andendagen bemærkede jeg at proppen i vasken var lukket, hvilket jeg ikke tænkte nærmere over, men på tredjedagen var der også fyldt vand i og der lå en seddel med “tak for drikkepengene”. Jeg regner med, at det var et vink med en vognstang om at lægge flere drikkepenge, så i dag lagde jeg $5, og der har ikke været nogen sære overraskelser. Jeg har i øvrigt også læst på nettet at det er normalt at lægge omkring dette beløb på de fine hoteller, når man er der en hel uge, så det bliver sådan.

chicago3-tips

Det komplette album fra dagen kan ses her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.