Dag 1 i Chicago

I dag vågnede jeg ved 6-tiden, og det er vist længe siden det er sket sidst, så det må være tidsforskellen, der spiller mig et puds. Jeg håber det bliver bedre i morgen.

chicago-dag1-1

Dagen bød fra start på en lille gåtur ned af et par gader for at finde morgenmad og kigge lidt på de nærmeste bygninger i almindelig dagslys.

chicago-dag1-2

Senere på formiddagen tog jeg med min kollega Michael på en længere gåtur gennem byen, hvor jeg blandt andet fik nogle smukke sommerfugle, en del canadagæs og en kæmpe bønneformet figur med spejloverflade at se, og målet var at ende på Naturhistorisk Museum (The Field Museum). Det første, vi faldt over derinde, var en fotoudstilling om de de sortes frihedskamp (eller hvad det nu hedder på dansk), og det var virkelig hård kost. Det var ikke fordi der var billederne indeholdt blod eller rå vold, men de følelser, der var foreviget, var virkelig store. Selvom jeg ikke kender den amerikanske historie særlig godt, og selvom det primært er ting der er sket før min tid, fik jeg en stor klump i halsen og var nærmest ved at tude, da jeg gik ud.

Det efterfølgende var ligesom lidt ligegyldigt i forhold til det andet, men det var alligevel meget interessant at se en enorm udstilling om indianerne, lidt om det gamle Egypten og ikke mindst de enorme dinosaurskeletter samt en lille 3D-film om dem. Det var stort set alt, hvad vi nåede på ca. 3 timer.

chicago-dag1-3

På vejen tilbage til hotellet overværede vi en del løbere, formodentlig deltagere i Chicago Triathlon 2009, som også forklarer, hvorfor flere hotelgæster slæber cykler rundt inde på hotellet.

Lidt senere tog jeg på endnu en gåtur mod nord oppe og vende ved floden. Deroppe ligger også den næsthøjeste skyskraber i USA, nemlig Trump International Hotel and Tower, en satan på 96 etager. Jeg måtte lige holde fast i noget før jeg turde læne mig bagover og kigge op. For satan, det der højt oppe, og jeg mistede nærmest balancen og gik og slingrede de næste mange meter.

I morgen tager jeg med Michael til Shredd Aquarium, og kigger på nogen af de ca. 25000 fisk, som opbevares i dette akvarium, som er et af verdens største.

Det komplette album fra dagen kan ses her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.