Slotskoncerterne i Hillerød i lørdags

Jeg tog lørdag aften til Hillerød for at lytte til lidt musik. Aftenens to slotskoncerter var med Shu-bi-dua og Julie, og det var bestemt ikke en kedelig aften.

Julies musik siger mig ikke helt så meget, og jeg har allerede set hende live en enkelt gang i Tivoli sidste år, så selvom der var i hvert fald ét nyt nummer, var jeg egentlig ligeglad, hvor hun var henne og ventede egentlig bare på shubberne. Hun var godt nok dullet op i aften – hendes læbestift må have kunnet ses helt ned på de bagerste rækker, og bassisten havde en så selvglad attitude, at det halve kunne have været nok.

I dagens anledning havde jeg taget opstilling på første række sammen med Gurli US, som var den ene af to repræsentanter fra Gurli-klubben, og han benyttede lejligheden til at indsamle en del underskrifter til “Den røde tråd på DVD”.

Mens vi ventede på shubberne, kom to herrer fra Hillerød-posten og interviewede mig og tog et antal portrætter. Guderne må vide, hvad jeg bliver citeret for, men det må tiden vise, når og hvis indslaget forhåbentlig havner på forsiden af næste blad, som også gerne skulle komme med posten til Gurli-klubben og blive distribueret rundt til medlemmerne og selvfølgelig også mig selv.

Shubbernes koncert var ganske udmærket og en anelse anderledes end koncerten i Roskilde for en måneds tid siden. Desværre lykkedes det os på forreste række ikke at få overtalt bandet til at spille “Klods Hans” fra det nye album, selvom vi mange gange råbte det meget højt mod scenen.

Da jeg var sammen med Gurli(erne) fik jeg lov til at være med at tyre rødt crepepapir ud mod publikum under Den Røde Tråd, og det var da meget sjovt!

Sætlisten:

 1. Ærligt talt
 2. Folkevognen
 3. Jeg er fluen
 4. Lulu rocken går
 5. Krig og fred
 6. Hvalborg
 7. Nam nam
 8. Kejserens nye klæder
 9. Kære Lone
 10. Vuffelivov
 11. Livets pølse
 12. Jeg ved en lærkerede
 13. Danmark
 14. McArine
 15. Den røde tråd
 16. Sexchikane
 17. Står på en alpetop
 18. Der er et yndigt land
 19. Tryk på
 20. Stærk tobak
 21. Fed rock

Ole knækkede en streng under starten til Lulu Rocken går, så vi fik lige et ekstranummer, mens der blev skiftet guitar, nemlig “Jeg er fluen”. Bemærk også, at vi fik “Tryk på”, som jeg aldrig har hørt spillet til en koncert.

Til nummeret “Kejserens Nye Klæder” havde man i aften taget to af pigerne med, som sang på pladen, og de kom på scenen under tredje vers, lige før de skulle synge. Jeg synes de klarede det meget godt, selvom man ikke rigtig kunne høre dem. Det er muligt, at de sammen med Bonden gik bedre ind på de bagerste rækker.

Efter koncerten lykkedes det mig at få de sidste tre autografer til 18’er-pladen, nemlig Kims, Jacobs og Peters…

…og blev vi ellers bedt om hurtigt at forlade området af security-folkene, så vi nåede hverken at hilse på Bonden eller Claus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.