Hardinger afslører den hemmelige opskrift

Michael Hardinger var hitmanden bag Shu-bi-dua, og hans sange lever videre længe efter at han forlod gruppen tilbage i 1998. Han udgav i 80’erne to soloplader (se billede ovenfor), og mange kender nok hittet “Walk, Mand!!” fra den første. Ingen af pladerne findes på cd i handlen i dag (rettet jf. Søeborgs kommentar).

Her for en måneds tid siden opdagede jeg dog for første gang den anden plade, da jeg fik stukket vinyl i hånden, og jeg har hørt den mange gange siden, de to plader er simpelthen guld værd, hvis man elsker den Hardingerske melodi. Hvad mon hemmeligheden er bag den? Faktisk råbte jeg for nogen dage siden ud i æteren, om der monstro fandtes nogen akkorder eller noder til de gamle sange fra solopladerne, og det tog ikke mange dage før Hardinger selv svarede og dermed afslørede den “hemmelige” formel, som jeg citerer her:

“Desværre existerer der ikke noder eller becifringer til de gamle plader. Jeg har læst at man kan få indopereret et USB stik i nakken, og når jeg får lavet det, spytter computeren nok noget ud. Men indtil da er det bare A-A-A- snydeG-d-d- og derudaf. Hvis det ikke lyder godt, skal man bare tage et par fadøl. Det svarer til loudness-knappen på et stereoanlæg.”

Så dér har du den!

I øvrigt har “Ding” som altid gang i mange projekter, i hvert fald er han én af medlemmerne i Musikkollektivet, som også inkluderer én Shub og én anden ex-shub, nemlig Kim Daugaard og Jørgen Thorup). Kollektivet truer med en plade i 2008. Gruppen udgav sidste år singlen “Den danske sang”, som efter min mening er et hit.

3 thoughts on “Hardinger afslører den hemmelige opskrift

  1. Søeborg

    Dine data er i dette tilfælde ikke helt korrekte.
    Albummet “Hardinger” (den blå) købte jeg på CD i min tid i hedengangne Fredgaard Radio. Og det var i 1989-91 …
    Forrygende album i øvrigt ;-))

    Reply
  2. K

    I 1977 udgav han også et soloalbum. Det var dog på engelsk… Titlen er “Do it my way”.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.