Manglende klagesvar fra DSB

Den 9. oktober sendte jeg en klage til DSB over et forkert højttalerudkald, som forårsagede forsinkelse på min rejse. Klagen lagde ikke som sådan op til et svar, da den ikke indeholder nogle spørgsmål, men det havde alligevel klædt DSB at sende en beklagelse eller undskyldning. Derfor har jeg valgt at offentliggøre min klage, blot for det tilfælde, at andre nogensinde skulle stå i lignende situationer og have brug for opbakning til en evt. påstand om, at der ikke er tale om “en enlig svale” og især for det tilfælde, som jeg omtaler i klagen, at nogen misser dagens sidste tog.

Kære DSB Jeg skulle her til aften (9.10.2016) med toget fra Hadsten st. mod Randers st. kl. 21:39. Et par minutter før afgang er der højttalerudkald, som med robotagtig stemme annoncerer, at “toget mod Aalborg kl. 21:39 er forsinket 15-20 minutter” (sådan husker jeg det). Jeg tjekker Rejseplanens app og kan konstatere, at den melder en forsinkelse i afgang på 19 minutter på rejsen. Et par minutter efter kører et tog ind på Hadsten st. Jeg kigger i døren, men kan ikke i dørene eller dørpartiet se nogen skilte eller displays, der viser togets destination, og jeg kan ikke se togføreren, så jeg kan spørge, hvad det er for et tog. Det er første gang, jeg kører fra Hadsten st., så jeg kender ikke perronerne og kørselsretningerne, så jeg lader derfor toget køre pga. højttalerudkaldet og beskeden i appen. Måske 5 minutter senere kommer samme højttalerudkald igen, men et øjeblik efter forsvinder forsinkelsen på Rejseplanens app, og da jeg kigger på afgangsskærmen på stationen kan jeg se, at toget er forsvundet fra listen. Jeg kan altså nu konstatere, at toget alligevel IKKE var forsinket og rent faktisk kørte rettidigt. I stedet må jeg vente til næste tog, som afgår 20 minutter senere. Jeg formoder, at standardsvaret fra jer er, at min situation “bare er ærgerlig”, og jeg falder jo pga. den mindre forsinkelse ikke ind under rejsetidsgaranti. MEN det er en kritisk fejl, I har lavet – en fejl, som simpelthen bare ikke må ske. Jeg tør slet ikke tænke på, hvis det var det sidste tog, jeg ikke kom med. Hvordan skulle jeg kunne dokumentere, at der er lavet fejlagtigt højttalerudkald? I bliver simpelthen nødt til at se på jeres procedurer og finde ud af, hvad der gået galt og sørge for, at sådan en fejl ikke sker igen. For det kan I ikke byde jeres kunder. Med venlig hilsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.