“Caught by Surprise” på CD

laban-caught-by-surprise

Den anden dag arbejdede jeg med at lægge en masse informationer om Shu-bi-duas albums ind på den danske Wikipedia. I den forbindelse opdagede jeg, at der ikke lå nogen informationer om Labans diskografi, så derfor valgte jeg at tilføje den. I den forbindelse genopdagede jeg, at Laban i 80’erne udgav tre forskellige engelsksprogede albums, hvoraf den ene er en opsamling.

Af ren nysgerrighed ville jeg lige se, om det kunne lade sig gøre at købe dem brugt nogen steder, og på den amerikanske eBay var der faktisk en del forskellige Laban-albums til salg, men de fleste sat til salg af amerikanere. Da man som dansker er underlagt uhyrlige omkostninger i forbindelse med privatkøb fra kke-EU-lande, kan det som regel ikke betale sig at købe sådanne ting i USA, men jeg opdagede til min glæde, at en svensker faktisk havde en japansk udgave af albummet Caught by Surprise på CD til salg, så det valgte jeg at købe for $21 inkl. gebyr, dvs. ca. 120 kroner.

Jeg modtog pladen i forgårs og har efterfølgende lyttet grundigt til den. Kvaliteten af musikken på CD er fantastisk i forhold til nogen MP3’er, jeg engang fandt på nettet, og selvom Laban-musikken er fed og noget, jeg værdsætter højt, så foretrækker jeg nu de danske udgaver af numrene. Det er dog kun Labans sidste album (Laban 5), der er udgivet på CD, og det er umuligt at skaffe nogen steder, så hvis man vil høre de gamle albums, må man nøjes med udvalgte numre på de to opsamlings-cd’er Labans bedste og De største narrestreger eller finde den støvede pladespiller frem.

Som en lille kuriøsitet kan jeg nævne, at en anden svensk auktion på en CD med den andet engelsksprogede album Roulette i dag gik for $71, dvs. godt 400 kroner. Det er godt nok utroligt, at de plader er så meget værd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.