Akkorder

Jeg har aflyttet og nedskrevet akkorder til en del sange, som jeg har samlet i min egen sangmappe. Det har været nødvendigt, fordi det er min oplevelse, at størstedelen af de akkorder, som findes på diverse akkordhjemmesider (primært for danske sange), er upræcise eller direkte forkerte, og udgivne nodebøger medtager ofte kun de vigtigste dele af numrene, men udelader soloer m.v. Dermed ikke sagt, at der ikke også kan være fejl i mine akkordangivelser, så hvis du finder fejl, er du velkommen til at kontakte mig.

Jeg bruger en speciel notation, som jeg delvist har arvet fra en musiklærer og dels har videreudviklet selv. Notationen forsøger så præcist som muligt at angive akkorderne sammen med den tilhørende tekst, så man kan spille med på sangene og evt. synge samtidig. For at spare plads og for at øge lysten til at lære at huske bedre, er akkordgentagelser ofte udeladt. En præcis forklaring af notationen står på sidste side af de PDF-dokumenter, du kan hente nedenfor. De er klar til at blive udskrevet og spillet, men der er også mulighed for at hente mine originale ODT-dokumenter, hvis man selv ønsker at redigere i dem.

Hent en komplet PDF-fil med alle sange her.

Sidste opdatering: 25. maj 2024

Sidst tilføjede/opdaterede sange

Alle sange sorteret efter titel

Klik her for at hoppe til liste sorteret efter kunstner.

Alle sange sorteret efter kunstner

Klik her for at hoppe til liste sorteret efter titel.

P.S. Det er ikke min intention at træde nogen kunstnere over tæerne, men det er et forsøg på at lave bedre og mere præcise akkordnedskrivninger end det, som findes på nettet i dag. Hvis du er kunstner og ikke ønsker, at jeg offentliggør dine tekster og/eller akkorderne til dine sange, så skriv til mig, så fjerner jeg dem gerne igen.

God fornøjelse.